Какво е ТЕС?


| Прочетено Прочетено: 708 пъти | КоменариКоментари: 0



Какво е ТЕС?

ТЕС е абревиатура и означава техники за емоционална свобода. Те са насочени към това да се премахнат несъзнаваните пречки и прегради, които сами носим и поставяме пред себе си, за да имаме повече изобилие в живота, обясни Ирена Рельовска-Бартън, ТЕС терапевт в предаването Refresh за здраве.

Наистина хората не смеят да искат и дори считат, че не заслужават. Има модели дори от детството, които са останали в нас : „Дядо Мраз носи подаръци само на послушните деца!“ или „Дръж се прилично, иначе няма да излезнеш да играеш напр“. По този начин сякаш се отучваме да искаме. По-лошото е, че се отказваме да направим нещо, за да подобрим живота си, когато имаме кризисна ситуация, или нещо в околната среда изглежда много плашещо: напр. инфлация, трудна икономическа ситуация, ковид пандемия и постковид и др.

Точно в тази насока е написана и книгата й „Настрой подсъзнанието си за изобилие с техники за емоционална свобода“. В книгата ще намерите ценни практики за това как да заявите себе си по-самоуверено, как да не критикувате непрекъснато, как да спрете да се самосамоботирате и да премахнете несъзнателните си самоограничения.

В книгата ще откриете 50 примера от практиката на Ирена като ТЕС терапевт и специалист по Пренареждане на Матрицата, които илюстрират възможностите на метода за положителна промяна в живота.

Какво става с най-послушните деца в живота?
Хората не си дават сметка, че вътрешният ни монолог се случва толкова бързо, че са ограничавани от изрази като „Няма как да се случи“, „Това не е за теб/ за нас“, „Твърде трудно е, почти непостижимо“. Често тези фрази ги казваме, за да спестим едва ли не болката от разочарованието, а всъщност действието е това, което подобрява човека.

Това е първата крачка: да поискаме, за да осъзнаем, че можем да имаме повече, че много неща носим от предишните поколения, и така ние проявяваме една родова лоялност, която ние дори не осъзнаваме. Тя в известен смисъл ни блокира.

По различни причини, много хора се считат, че не могат да имат изобилие в живота си, дори и да спечелят богатство, имоти, се страхуват, че ще станат обект на посегателство, ако имат пари, че няма да могат да ги задържат. „Много хубаво не е на хубаво…!“

Ако човек спечели от лотарията, изведнъж върху него сякаш се стоварва хорска завист, и изследвания показват, че до 5 години те са похарчили 70 на сто от печалбата. Нещо повече, дори могат да излезнат на „червено“, на минус. Изведнъж се появяват и други пречки: човек не може да прецени дали го обичат заради него самия или заради богатството.

Изобилието не е само материално, то е свързано и с богатство на взаимоотношения, на обич и любов.

Ние подсъзнателно имаме някаква представа за себе си, но ако човек не е готов да го носи това богатство, ако не обича себе си и не се приема такъв, какъвто е, той няма да прави нищо в тази посока и няма да бъде щастлив.

При много хора този въпрос между даване/ получаване не е в хармония, има дисбаланс. Трябва да се изследва в човешката душа, този момент, който е довел до това, човек да има този проблем: напр. да не умее да получава.











Акценти от Здравница



След онкологичната диагноза - отново в живота

След онкологичната диагноза - отново в живота

Често, когато говорим за онкологично заболяване, за диагноза и лечение, се фокусираме върху тях. Те някак ни изглеждат първият и най-ключов удар, от който зависи дали и как ще продължим....още

Зрителните нарушения са третата причина за инвалидност в света

Зрителните нарушения са третата причина за инвалидност в света

Зрителните нарушения са третата причина за инвалидност в света, сочат данни на ООН , а най-малко 2 млрд. души живеят със зрителни увреждания или слепота, като 1,1 млрд. души имат зрителни увреждания, които биха могли да бъдат предотвратени....още

Микробиом – патогени, пробиотици и пребиотици (част 1)

Микробиом – патогени, пробиотици и пребиотици (част 1)

Нашето здраве е свързано с чревната микрофлора. Тя се състои от пробиотици, неутрални микроорганизми и патогени. Не трябва да се бъркат паразити с патогенните микроорганизми....още

12 рецепти за щастие от Росица Якобс

12 рецепти за щастие от Росица Якобс

Ако можете безпроблемно да се движите, излизайте и се разхождайте поне по 1–2 часа на ден извън населеното място, където живеете. Ако сте в голям град, то при всички положения има поне един голям парк....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email