Пуснато на: Чет Юли 29, 2010 1:54 pm Заглавие: Папилома вирус
Здравейте, на скоро съпруга ми ни изостави заради друга жена, днес разбрах, че тя има папилома вирус и се лекува от него, разбрала е, че е болна преди 4 месеца и съпруга ми не ми е казал, с него се разделихме преди месец. Тук видях, че е вазможно да се заразиш с този вирус и по битово-контактен път и че може да се предаде и от родител на дете, ние не сме имали полови контакти от година, но много се притеснявам и за мен и за сина ми, който е на 2 годинки. Моля ви, напишете ми дали реално е възможно да сме заразени и какво да правя.
Пуснато на: Пет Юли 30, 2010 9:24 am Заглавие:
Предполагам сте прочели, че макар и на практика да е възможно да се предаде заразата по безполов път, все пак се предава изключително по полов.
Не се колебайте, не се страхувайте! Направете си изследване за папилома вирус. Изследването струва около 50 лева и резултатите излизат за около седмица - две.
Вече съществува ваксина срещу четирите най-често срещани типа човешки папилома вирус – 6, 11, 16 и 18. Тя се прилага трикратно – на произволна дата, на втория месец след първата ваксинация и на шестия месец след поставяне на първата доза.
Не предприемайте действия преди да сте направили изследването и консултация с лекар!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети