Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?


| Прочетено Прочетено: 269 пъти | КоменариКоментари: 0



Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Съветите са на д-р Василка Юрукова, специалист по вътрешни болести, хомеопат и Шуслеров терапевт


Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите.

На какво се дължи сенната хрема?

През последните 20 години броят на алергичните заболявания се увеличи 3 пъти. Едно от най-разпространените е алергичната хрема, и то алергия към полените. Всеки 5 пети у нас има алергичен ринит. Това увеличаване на алергичните заболявания се дължи на различни фактори.

Как може да се намали тази свръхчувствителност към поленовия алерген?

С хомеопатия може да се направи профилактика на сенната хрема, т.е 2-3 месеца преди очакваното й появяване може да започне прием на няколко хомеопатични лекарства, които да подготвят имунната система и тя да не реагира свръх на алергените. Така тя се проявява с много по-слаби и по-кратки симптоми.

Има ли място хомеопатията в превенцията на заболяването?

Един от най-честите препарати, който се дава за сенна хрема, се изготвя от самия полен.Това са различни видове полени, които са обединени в препарата Поленс. С него хомеопатите постигат това, което конвенционалната медицина прави с десинзибилизацията, при това без никакви странични ефекти.

Има и други специфични медикаменти, които се предписват от лекар-хомеопат, които намаляват дихателни алергии, бронхиална астма.

Може да се включи и апис мелифика, който често се нарича хомеопатичен антихистамин, тъй като с него се намалява силата на алергичната реакция. Най-полезен е при пациенти при които има подуване на лигавиците, постоянно усещане за запушен нос, а също зачервени и подути очи.

Вече на пазара се предлагат и хомеопатични препарати, които се дават по време на самия цъфтеж на растенията.

Най-хубавото на тези препарати е, че най-малките пациенти- децата не ги възприемат като таблетки, т.е лекарства, а като бонбони.

Как с хомеопатия пациентът може да се справи с най-честите симптоми: дразнене на очите, кихане и сълзене?

Често пациентите изпускат периода на профилактика. Когато вече сенната хрема е започнала, лекарят-хомеопат трябва да изберете симптоматично лекарство, т.е такова, което наподобява на проявените симптоми, защото хомеопатията се основава на принципа на подобието.

При вземане на изписаните от хомеопат лекарства за сенна хрема, дори не се налага да се вземат конвенционалните лекарства от групата на антихистамините.

Самата д-р Юрукова така се е излекувала от сенна хрема от която е страдала дълги години, но това не може да стане нито за един ден, нито за един месец.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email