С кои заболявания се свързва прекомерната консумация на млечни продукти (част 2)


| Прочетено Прочетено: 2433 пъти | КоменариКоментари: 0



С кои заболявания се свързва прекомерната консумация на млечни продукти (част 2)

Съветите са на д-р Василка Юрукова, лекар по вътрешни болести, хомеопат и Шуслеров терапевт пред bTv.

Не е задължително да се спрат млечните продукти. Всеки трябва да прецени кога да ги ограничи и колко. При чести инфекции на горните дихателни пътища, хрема, кашлица и др., дори е добре да се спрат за известно време.

При автоимунни заболявания също трябва да се спрат млечните храни, алергии, екземи по кожата, както и при всички ракови и предракови заболявания.

Връзката автоимунни заболявания - млечни продукти

Всяка 4-а жена в България е с проблем на щитовидната жлеза, най-често Болестта на Хашимото. Спирането на глутена и на млечните продукти води до намаляване и нормализиране на антителата, което означава, че изключването на тези храни са много важни, за да се получи подобрение.

Изследвания показват още, че най-здрави кости имат хора, които не използват млечни продукти.

Кои млечни продукти са най-полезни?

Сурово, непастьоризирано мляко и кисело мляко с жива закваска.

Връзка диабет - млечни продукти

Още преди 30 години е установена тази връзка, между приема на млечни продукти и появата на диабет тип 1. Причината: някои от клетките на протеините много приличат на клетките на задстомашната жлеза, и започва автоимунна реакция, която унищожава именно тези клетки на задстомашната жлеза, които трябва да произвеждат инсулин. Деца, които са отключили диабет или имат висока кръвна захар, това не е подходяща храна. Това трябва да се казва, да има информираност.

Има хора, които не знаят, че имат лактозна недостатъчност и на това се дължи факта, че имат постоянни болки в корема, постоянни газове, подуване и диария. Те използват какви ли не лекарства, а само с диета, т.е с премахване на тези определени храни, в случая млечните продукти, тези оплаквания изчезват. Ако някое оплакване продължава прекалено дълго, то тогава лечението може да е просто в премахването на определена храна.

Как се натрупва слуз в тялото?

Тя се натрупва с времето. В случая може да помогне много спирането на млечни продукти, постенето, лечебното гладуване.

Още препоръки:

1.  Спазвайте разнообразно хранене. Там, където е възможно да включим по-леки продукти, за да не натоварваме организма излишно.
2.   Лактозната нетолерантност, а и други видове непоносимост се дължи на това, че доста дълго човек прекалява с определени храни. Прекаляваме както с количества, така и с едни и същи храни.
3.  По повод на празници, чести трапези и запивки с приятели, за всички, които страдат от махмурлук може да помогне Шуслерова сол №10: 10 таблетки в чаша вода ще помогне много. Те помагат много добре да се интоксекира черния дроб и при разграждане на алкохола.












Акценти от Здравница



Колко опасен е западнонилският вирус?

Колко опасен е западнонилският вирус?

Вирусът Западен Нил е пренасян от комари зоонозен вирус, който е широко разпространен в целия свят. Ендемичен е в страните от Средиземноморския басейн и Централна Европа, но не се предава от човек на човек....още

Какво да правим при попадане на вода в ухото?

Какво да правим при попадане на вода в ухото?

Попадането на вода в ухото, която причинява заглъхване, е един от най-често срещаните проблеми през лятото. От него страдат най-вече децата, които плуват, гмуркат се, скачат във водата и по този начин в слуховия орган навлиза течност....още

Защо е важно да поставяме лични граници в общуването с другите?

Защо е важно да поставяме лични граници в общуването с другите?

В тази статия ще изследваме осемте основни граници, които силните, стоически хора винаги установяват в живота си. Това не са твърди правила, а гъвкави насоки, които да ви помогнат да се ориентирате в бурните води на живота....още

Как да предотвратим на инфекции на уринарния тракт?

Как да предотвратим на инфекции на уринарния тракт?

Пиенето на достатъчно течности е един от най-добрите начини да се предпазите от УТИ. Добрата хидратация помага за отмиването на бактериите от пикочните пътища, преди те да са успели да причинят инфекция....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email