Как да ядем без да качваме килограми?


| Прочетено Прочетено: 6016 пъти | КоменариКоментари: 0



Как да ядем без да качваме килограми?

Съветите са на д-р Василка Юрукова, хомеопат и Шуслеров терапевт пред bTv.

Не само празниците са сериозно предизвикателство за нашите килограми. Проблемът идва от това, че хапваме повече и смесваме безразборно храните.

За да се освободим от всякакви храносмилателни проблеми е добре да комбинираме правилно храните. Всяка храна има нужда от ензими да се разгради правилно в стомаха и червата. Някои храни са съвместими помежду си, а други - не. Ако напр. хапнем малко риба, салата, някакво местно ястие, питка, десерт, то на следващия ден ще се събудим с подут корем, ще имаме киселини и определено ще сме напълнели  поне с 1 кг.

Правило №1
Когато се храним е добре да направим така, че да не смесваме белтъчни с въглехидратни храни. Напр. риба, месо, яйца, бобови храни, ядки, млечни продукти не се съчетават добре с ориз, картофи, хляб и тестени изделия. По-добре е месото, рибата, бобовите да се съчетаят със зеленчукова салата.

Много често при неправилно съчетание на храни започват гастритни оплаквания: болки, подуване, киселини, оригване, но основно е тежест и болки в горната част на корема. Много помага в този случай да се вземе Шуслерова (Минерална) сол №3.

Тези, които са ветегарианци и вегани наблягат на въглехидратни храни, защото те по-лесно се съчетават помежду си. Напр., когато се готви постен гювеч не е добра идея да се добавя и зелен фасул, който е белтъчна храна и не се съчетава много с другите въглехидрати.

Правило №2
Внимавайте как пиете вода. Тя трябва да се пие 30 мин. преди храна и поне 2.5 -3 часа  след нахранване. В противен случай тя подува стомаха и води до излишно напълняване. На помощ може да дойде Шуслерова (Минерална) сол №10, която освобождава организма от излишни течности.

Правило №3
Избягвайте соковете по време на хранене. Предимство давайте на пресните сокове, доматен сок и др.

Правило №4
При хранене не смесвайте различни видове алкохол. Ако започнем с вино, да пием само вино през цялата вечер. Така хем си спестяваме излишно количество калории, така на следващия ден няма да страдаме от махмурлук.

Правило №5
Кога да хапнем десертите?Т е също са въглехидрати и ако ги изядем в края на храненето, то това ще създаде у нас чувство на преяждане, тежест, подуване и киселини. Ако имаме киселини, то може да ги неутрализираме със Шуслерова сол №9.

Десертите е добре да се хапват самостоятелно – няколко часа преди или след основното хранене.

Правило №6
Кога да хапваме плодовете? Проблемът е, че те не се съчетават с другите храни. Не трябва да се хапват в края на храненето като десерт. Най-добре е да се хапват 20-30 мин. преди хапване.

Правило №7
Внимавайте с туршиите. Те задържат много сол и са крайно непрепоръчителни за хора с наднормено тегло, а също и за хора, които имат сърдечно-съдови проблеми, вкл. високо кръвно.

Ако започнат болки в областта на стомаха, жлъчката, червата, то включете Шуслерова сол №7, която има чудесен спазмолитичен ефект.











Акценти от Здравница



Какво е адренална умора?

Какво е адренална умора?

Един от проблемите за които рядко се мисли, а той често съществува, е т.нар "адренална умора", т.е това е умора на надбъбречните жлези....още

След онкологичната диагноза - отново в живота

След онкологичната диагноза - отново в живота

Често, когато говорим за онкологично заболяване, за диагноза и лечение, се фокусираме върху тях. Те някак ни изглеждат първият и най-ключов удар, от който зависи дали и как ще продължим....още

Зрителните нарушения са третата причина за инвалидност в света

Зрителните нарушения са третата причина за инвалидност в света

Зрителните нарушения са третата причина за инвалидност в света, сочат данни на ООН , а най-малко 2 млрд. души живеят със зрителни увреждания или слепота, като 1,1 млрд. души имат зрителни увреждания, които биха могли да бъдат предотвратени....още

Микробиом – патогени, пробиотици и пребиотици (част 1)

Микробиом – патогени, пробиотици и пребиотици (част 1)

Нашето здраве е свързано с чревната микрофлора. Тя се състои от пробиотици, неутрални микроорганизми и патогени. Не трябва да се бъркат паразити с патогенните микроорганизми....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email