Българка споделя опита си от сух пост в Алтай


| Прочетено Прочетено: 1421 пъти | КоменариКоментари: 0



Българка споделя опита си от сух пост в Алтай

Съветите са на Анна Гълъбова пред Списание 8. Тя преодолява предракова лезия чрез сухoгладолечение и коренна промяна в светогледа.

Преди 4 години един обикновен профилактичен преглед за нея става изпитание на силата на духа й. Поставена й е диагнозата дисплазия на шийката на матката – предракова лезия. Лекарят й съобщава новината с думите „имаш нещо, което трябва да се махне веднага“.

При подобен сценарий вероятно много хора ще изпитат страх и ужас. Но Ани запазва хладнокръвие и отвръща, че преди да се подложи на подобна манипулация, ще се опита да се справи с проблема по друг начин и си дава отсрочка за 2 месеца.

„Лекарят се опита да ми обясни, че положението е много сериозно, че не бива да си правя експерименти. Беше много загрижен, включително след това се обаждаше на мъжа ми с молба да ме вразуми. Но аз вътрешно усещах, че съществува и друг път към изцелението“, споделя Ани.
Тя се запознава с  книгата на Сергей Филонов „Лечение на организма със собствени средства“ и на един от методите за справяне с различни състояния- чрез сух пост. Преди това Ани е провеждала т.нар. воден пост, т.е гладуване само на вода- 2 пъти по 10 дни. Сухият пост обаче няма нищо общо с водния пост.

Ани се свързва със Сергей Филонов и планира да отиде в Алтай. Филонов обяснява, че подготовката за сухия пост трае около 3 месеца, но пациентката няма толкова време. В крайна сметка Ани получава съкратена подготовка, която й отнема 30 дни. След това тя, заедно със съпруга й пътуват вече за Алтай, за неговата клиника.

При сухия пост човек започва да не може да спи, тялото минава на т.нар. ендогенно хранене.  През първите дни тялото минава през ацидоза и пациентът се чувства дискомфортно. Колкото по-замърсено е тялото, толкова той се чувства по-зле. След като премине този период, човек получава повече енергия, и се препоръчва много движение.

Филонов съчетава сухият пост с пчелно ужилване на места върху тялото, посочени от самия него. Първо обаче пациентът се тества за алергия към пчели. След пчелното ужилване, понеже болният е на сухо гладуване, кръвта става много гъста, мястото на ужилването не се подува, но се усеща болката от жилото. Това е част от лечението, съчетано с пчелно ужилване. Филонов може да сложи 2 пчели, 5 пчели, 10 пчели на пациента , броят им решава той като лекар.

Друга част от лечението са масажи с пчелен мед. „Медните“ разтривки са изключително болезнени, тъй като се правят докато медът побелее. По този начин се отделят токсини от тялото, което улеснява процеса на излекуване.

Терапията в Алтай се съчетава и с разходки , след което идва ред на вендузите.

Филонов прави на пациентите и специален масаж на коремните органи, с който се постига и наместване на някои органи, когато те не са мястото си.

Има и масажи за отпускане на мускулатурата, съчетано с убождания по гръбначния стълб с физиологичен разтвор.

Нестандартните методи, съчетани с сухогладолечение дават лечебни резултати.

Филонов не е давал на своите пациенти дори да се мият ръцете, очите, дори зъбите, както и да изплюват слюнка, за да може целият лечебен процес да остане затворен в тялото.

1 ден сух пост се равнява на 3 дни мокър пост, т.е то е много силно. 

Гладът може да ни излекува, но ако останем със стария начин на мислене,  на хранене и на възприемане на света, това пак ще ни разболее. Физическото, емоционалното и менталното тяло у нас трябва да са в синхрон, за да се задържи постигнатото от гладуването.
Има обаче опасности от самолечението със сух пост, и затова трябва да се прави под ръководство.

След като се връща от Алтай, отива при своя лекар за изследвания и резултатите са ок. Междувременно, докато изчаква резултите се записва за програмата "Нова клетка".

За всеки начините на лечение са различни, трябва да слушаме повече тялото си и това, което то ни казва.

Човек не трябва да се ограничава само в едно- напр. промяна само в храненето, или да заложат единствено на духовни практики или физически натоварвания, защото всяко едно залитане е излизане от баланса.

Статията е информативна и не замества консултация със специалист, нито пък насърчава използването на метода по лична преценка!











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Какаово масло за равномерен тен Какаово масло за равномерен тен

Сурово, 100% натурално какаово масло! Какаовото масло подпомага почерняването на кожата, като й придава здравословен и равномерен тен....


Цена: 14.00 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email