Напитката на дълголетника и лечебни билки с алое за женски болести


| Прочетено Прочетено: 644 пъти | КоменариКоментари: 0



Напитката на дълголетника и лечебни билки с алое за женски болести

Съветите са на Николай Даников от книгата му „Лечебната сила на алоето” (ИК „Труд”)

Напитката на дълголетника

Залейте 5 суп. л. плод от черен бъз с 1 л вода (по-добре с брезов сок), варете 5–7 мин, прецедете и добавете 1 суп. л. сок от алое и мед на вкус. Желателно е да я пиете гореща, без да бързате, на малки глътки по няколко пъти на ден.

Лечебните свойства на алоето помагат на жените при репродуктивни проблеми, ако то се дължи на непроходимост на маточните тръби заради сраствания в тях или в матката. В такива случаи алоето действа като прекрасно средство, което подпомага абсорбирането им.

В комплексното лечение при репродуктивни проблеми се препоръчва следната настойка: алое (биостимулирани листа) – 3–4 бр., майски мед – 1,5 суп. л., гъша мас – 1,5 суп. л., облепихово масло – 1,5 суп. л. Настойката се приготвя от листа на петгодишно растение, което преди това е престояло на тъмно и не е било поливано 7 дни.

След това се отрязват 3–4 листа, измиват се с течаща вода, премахват се бодлите и се обелва тънката ципа. Почистените листа се накълцват на ситно с нож, заливат се с меда, прибавя се гъшата мас и облепиховото масло, всичко се разбърква много добре с дървена лъжица, налива се в затоплен съд и се оставя на хладно и тъмно.

 След 7 дни може да започнете да вземате от настойката, като разтваряте 1 суп. л. от сместа в 1 чаша горещо мляко и пиете 3 пъти на ден преди хранене. Курсът на лечение е 10 седмици. През това време жената трябва не само да употребява настойката от алое, приготвена по горната рецепта, но и да укрепва организма си, като води здравословен начин на живот и се храни правилно.

Мастит

При мастит за ускоряване узряването на абсцесите смачкайте лист алое, поставете го върху болното място и превържете. Превръзката трябва да се сменя колкото може по-често.

Метрит (възпаление на матката)

Залейте 100 г прясна овчарска торбичка с 1 л бяло  вино, оставете да престои 10 дни, прецедете и добавете 1 суп. л. сок от алое и мед на вкус. Пийте по 1 ч. л. на всеки час.

- Вземете 5 г корени от глухарче, по 3 г стръкове бял равнец и листа от мента, по 2 г стръкове пача трева и овчарска торбичка, цвят лайка и корени валериана. Варете 5 мин в 1 л вода, оставете да престоят 15 мин, прецедете, добавете 1 суп. л. сок от алое и мед на вкус. Пийте през целия ден вместо вода. Курсът на лечение е 15 дни.

- Като допълнително средство за профилактика при възпаления на яйчниците, маточните тръби и матката се прилагат памучни тампони, напоени в специална смес: 1 суп. л. накълцани листа от живовляк, 12 капки сок от младо алое, 50 мл вода.

Накиснете живовляка във водата. Нагрейте до кипване на бавен огън и варете 2 мин. После охладете отварата, прецедете я през ситна цедка, оставете да престои 20–25 мин и отново прецедете.

Прибавете сок от младо алое. Накрая стоплете разтвора, пригответе памучен тампон, натопете го в разтвора и го поставете във влагалището, като оставите “опашка” от тампона навън. Той трябва да престои в тялото ви около 15 мин, те са достатъчни, за да може лекарството да подейства на болния орган.

Ендометрит

- Пийте ежедневно чай от цъфнал жълт кантарион с 1/2 ч. л. сок от алое и мед на вкус.

- За добро основно средство за профилактика против възпалителни гинекологични заболявания се смята отварата от следните компоненти: 2 суп. л. цвят и листа от жълт кантарион, 2 суп. л. сок от алое, 1 суп. л. мед, 1/2 чаша червено вино, 1 л вода.

За направата є се използва алое, което е поне 3–4-годишно. Сложете сушените цветове и листа на жълтия кантарион в емайлиран съд и залейте с топла вода. Поставете съда на среден огън. Захлупете с капак и нагрявайте до кипване. Намалете огъня и варете 3–4 мин.

Охладете леко и прецедете. Смесете алоето с меда до  получаването на хомогенна смес и я прибавете в изстиналата отвара. Залейте всичко с виното и прехвърлете в стъклен стерилизиран буркан, затворете плътно с метална капачка и сложете отварата на хладно място без пряк достъп на слънчева светлина.

Оставете да престои 10 дни, като редовно разклащате съда. Вземайте по 2 суп. л. 2 пъти дневно – сутрин преди хранене и вечер преди лягане час и нещо след хранене. Първият курс на употреба на отварата е 14 дни, след това се прави 5 дни почивка. После отново може да пиете от отварата, тя поддържа имунната защита на женския организъм.

Аднексит
(възпаление на лигавицата на маточните тръби и яйчниците)

- Залейте 3 суп. л. стръкове полска метличина, 2 суп. л. стръкове пълзящо срещниче и 1 ч. л. стръкове изправен повет с 1 л вода, варете 3–5 мин. Без да прецеждате, увийте съда с вестници, оставете го така цяла нощ, прецедете и добавете по 50 мл сок от алое и мед. Пийте по 80–100 мл 3–4 пъти дневно 15 мин преди хранене.

Курсът на лечение е 2–4 седмици. В случай че заболяването дълго време не е лекувано, с отварата се правят микроклизми (100–150 мл с температура 38 °С) найдобре вечер преди лягане. Ако клизмата предизвиква дразнене, прибавете малко отвара от ленено семе – 3 суп. л. семе на 0,5 л вода.

- Вземете 200 г шипки без семето, по 20 г блатен тъжник, маргарити и шапиче. Залейте 2 суп. л. от сместа с 0,5 л вода, оставете сместа да престои 5 часа, после нагрейте до кипване, прецедете, добавете 1 суп. л. сок от алое и мед на вкус. Отварата се пие през целия ден бавно на малки глътки.

- Вземете равни количества стръкове пача трева и хвощ, цвят от бял равнец, невен, бяла мъртва коприва и слез. Залейте 2–5 ч. л. от сместа с 1 л вода, нагрейте до кипване, прецедете, добавете по 2 суп. л. сок от алое и мед. Използвайте за промивки продължително време.

- Вземете 10 части счукани плодове глог, 4 части листа кръглолистно наваличе (кръглолистна мурава), по

3 части стръкове бял смил и цвят арника, по 2 части корени жълта водна лилия и бял оман, плодчета от хвойна, по 1 част стръкове жълта комунига и листа подбел. От предната вечер сложете в термос 2 суп. л. от сместа и залейте с 0,5 л вряла вода, на сутринта прецедете, добавете 1 суп. л. сок от алое и мед на вкус. Пийте отварата топла по 1/4–1/3 чаша 5–8 пъти на ден. През пролетта е по-добре да направите отварата с пресен брезов сок, който да нагреете до кипване.

- Като допълнително лечение на възпаление в женските полови органи се препоръчва да се използват вагинални тампони, напоени със специална смес от 2 суп. л. евкалиптово масло, 4 скилидки чесън, 4 суп. л. накълцани биостимулирани листа алое.

Преди да отрежете листата на алоето, то трябва да престои на тъмно 1 денонощие. След това отрежете 1–2 листа, отстранете горната им ципа, настържете ги на ситно ренде, прибавете предварително накълцания чесън, налейте евкалиптовото масло, разбъркайте добре, затворете плътно и сложете на тъмно и хладно. Сместа трябва да престои 10 дни, преди да се използва. Лекарството се съхранява на тъмно и хладно.

За процедурата пригответе дълбока, но не широка чашка, и сложете на дъното є сгънато на две парче марля. Върху нея сложете 0,5 суп. л. от сместа. Сгънете марлята така, че да се получи тампон, поставете го във влагалището, като го насочите в посоката, където е възпалителната инфекция (към левия или десния кант на матката). Вагиналният тампон трябва да престои около 10–15 мин, след което се отстранява. Препоръчва се вагиналните тампони да се използват 2 пъти на ден след промивка.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колакен МАКС - формула за здрави стави Колакен МАКС - формула за здрави стави

Колаген Макс съдържа колаген, глюкозамин, хондроитин, МСМ и хиалуронова киселина. Мощна и ефективна формула за здрави стави....


Цена: 37.80 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email