Старт за „Българската Коледа“ 2019


| Прочетено Прочетено: 616 пъти | КоменариКоментари: 0



Старт за Българската Коледа 2019

Подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания”е темата на16-о издание на благотворителната инициатива

„Българската Коледа“ не е просто дарителска кампания, тя е нещо много повече. Тя дава надежда за бъдещето ни като държава и общество, защото успява да обедини хора с различни професии, образование и социално положение около една общественозначима кауза. Това заяви президентът Румен Радев в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, където обяви старта на 16-о  издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа”,  която се провежда под негов патронаж.

„Избрах тази година да дадем началото на поредното издание на инициативата точно тук, защото УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” е едно от водещите лечебни заведения в страната със 135-годишна история. Това е болница, която се гордее със своите специалисти в различни области на здравеопазването. Мисля, че точно тук, където годишно се прилагат грижи за хиляди български деца, нашият призив ще бъде по-силен и по-истински”, заяви Румен Радев.

„В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания” е темата на 16-о издание на „Българската Коледа”. „Резултатите от новите медицински технологии и методи стават все по-добри, но има редица заболявания, при които това е недостатъчно. Нужно е продължително лечение, социална подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания и на техните семейства“, заяви президентът.

Новото издание на инициативата си поставя за цел да помогне на децата с тежки заболявания и увреждания като осигури съвременна високотехнологична апаратура и подкрепи комплексната грижа за тях, защото всяко дете заслужава щастливо детство и пълноценен живот.

Благодарение на проявената съпричастност на добродетелни българи, 15-о издание на „Българската Коледа“ в подкрепа на спасения детски живот разполага с бюджет от 2 600 000 лв. Кампанията имаше за цел да помогне за подобряване на продължителното лечение и активната рехабилитация на деца.

Със сумата от близо 700 000 лева са подпомогнати 505 деца за осъществяване на лечение и рехабилитация. Закупена е медицинска апаратура за 22 лечебни заведения от цялата страна – университетски и многопрофилни болници, рехабилитационни центрове и домове за медико-социални грижи на обща стойност 1 790 000 лв.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email