Поръчайте календар с недоносени бебета, за да им помогнете


| Прочетено Прочетено: 512 пъти | КоменариКоментари: 0



Поръчайте календар с недоносени бебета, за да им помогнете

Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас започна изработката на традиционния календар със снимки на своите недоносени бебета. Календарът се отпечатва за трета поредна година с благотворителна цел. Със средствата от продажбата се купуват апаратура и консумативи за отделението, което спасява живота на недоносените деца.

Eкипът на отделението отправя своя призив към всички, които искат да подкрепят каузата – чрез поръчката на календара да помогне на недоносените бебета да пораснат. Отглеждането им е една от най-сложните задачи в медицината, защото изисква отлична апаратура и лекарски умения.

Календарът за следващата година ще бъде предимно със снимки на близнаци. Това са деца, родени в УМБАЛ Бургас и отгледани в Отделението по неонатология. Днес те вече са големи и са доказателство, че с усилията на науката, вярата на родителите и добрината на дарителите, техният живот е възможен. Отделението разполага с модерна апаратура и нови кувьози - купени предимно с помощта на дарители.

Календарът може да бъде поръчан на тел. 0883 307211 и електронна поща tveleva91@gmail.com. Тази година д-р Таня Велева, един от най-младите лекари в отделението, се е заела с приемането на заявките.

 

„От началото на годината в УМБАЛ Бургас са родени 253 недоносени бебета. 11 от тях са с екстремно ниско тегло – под 1 килограм. Процентът на недоносените деца нараства – той е около 20%“, съобщи д-р Стилияна Томова, началник на Отделението по неонатология. Тя отправи още един апел за подкрепа – за създаване на семейна стая, в която родителите на недоносените бебета ще могат  да прекарват време с децата си. Понякога минават месеци, в които те са разделени. Родителите идват да ги виждат само по време на свижданията и страдат. Бебетата също се нуждаят от допира и гласовете на майките и бащите си. Затова стремежът на всички клиники с неонатологични отделения е да осигурят условия за създаване на тази връзка.

Стаята е налична, нужно е само да бъде ремонтирана и обзаведена. За  което могат да помогнат специалисти-архитекти, дизайнери, строители, производители на мебели. Всеки, който желае да подкрепи осъществяването на идеята, може да се свърже с екипа на Отделението по неонатология.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email