Безплатни прегледи за два вида рак във Варна през ноември


| Прочетено Прочетено: 481 пъти | КоменариКоментари: 0



Безплатни прегледи за два вида рак във Варна през ноември

Безплатни профилактични прегледи за рак на маточната шийка и на кожата ще се извършват от 1 до 30 ноември в Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания "Д-р Марко А. Марков" във Варна.

Целта е новооткритите случаи на коварните заболявания да са в по-ранна фаза, което дава по-голям шанс за преживяемост на пациентите, съобщиха от ръководството на здравното заведение.

Скринингът ще се извършва след предварително записване на регистратурата на болницата на бул. „Цар Освободител“ 100 и на телефон 052/975-840.

Редовните профилактични прегледи са единственият начин да се открие навреме ракът на маточната шийка. За да се избегнат по-тежките последици от болестта, е важно жените минимум веднъж годишно да правят гинекологичен преглед и цитонамазка, за да са сигурни, че са здрави. Всяко кървене извън месечния цикъл, особено контактното кървене – след полов акт, при промивка или др., трябва да заостри вниманието и жената трябва да потърси консулт със специалист.

По-обилното течение, особено ако е кърваво, също е сигнал, че има сериозен проблем. Към задължителните сигнали, че жената трябва да посети гинеколог, можем да добавим подуването и болките в корема, обясняват специалистите.

През ноември профилактични прегледи в АГ-кабинета ще прави д-р Светослав Узунов всеки вторник, сряда, четвъртък и петък от 10 до 12 ч.

Изключително сериозна тенденция на ежегодно нарастване в световен мащаб има и при рака на кожата. На него се падат около 50% от случаите. Меланомът е най-опасният вид рак на кожата. Всяка година около 200 000 души по света разбират, че имат това заболяване, а 46 000 умират от него. За разлика от другите видове рак смъртните случаи от меланом се увеличават и се очаква да стигнат до 80 000 към 2030 г.

Болестта засяга хората в млада възраст. Повечето случаи са регистрирани при пациенти между 25 и 65 години. В България годишно се диагностицират около 470 души, а около 180 умират от меланом. 95% от рака на кожата не е меланом, но също е опасен. Препоръката на специалистите е, когато хората имат някакво образувание, да търсят специализирана помощ, защото има начални форми на рак или по-редки форми, които остават незабележими дори и за хора с медицинско образование. Съветът е да се правят редовно профилактични прегледи на бенките, за да се хванат в начална фаза формите на злокачествено онкологично заболяване.

Профилактичните прегледи за рак на кожата през ноември ще се извършват от 10 до 12 ч. в понеделник, вторник, четвъртък и петък в Кожен кабинет от д-р Бисерка Въжарова.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колакен МАКС - формула за здрави стави Колакен МАКС - формула за здрави стави

Колаген Макс съдържа колаген, глюкозамин, хондроитин, МСМ и хиалуронова киселина. Мощна и ефективна формула за здрави стави....


Цена: 37.80 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email