Благотворителното бягане 36 часа събра над 16 хил. лв. за децата с онкохематологичи заболявания


| Прочетено Прочетено: 668 пъти | КоменариКоментари: 0



Благотворителното бягане 36 часа събра над 16 хил. лв. за децата с онкохематологичи заболявания

16 095 лв. и 13 стотинки, както и 200 рубли е точната сума от даренията, набрани чрез инициативата "36 часа" на ултрамаратонеца Краси Георгиев. Средствата са предвидени за организиране на тренировъчни спортни лагери на деца, преборили рака и покриване на разходи за участието им на голямото международното състезание "Игри за победители" 2018 в Москва. Сумата беше набрана чрез нестандартна дарителска кампания – КрасиГ еоргиев бяга на пътека в продължение на 36 часа в Park Center Sofia, а непосредствено до него беше разположен втори уред, на който всеки желаещ можеше да тича и дари поне 1 лв. за изминати 100 метра. Успоредно течеше кампания и чрез мобилното приложение за бегачи Stravaи се набираха средства по банков път.

Благодарение на изключителния медиен и обществен интерес към кампанията, на втората пътека през всички 36 часа от предизвикателството имаше поддръжници, дори през нощта. Пристигаха хора от различни краища на страната, които искаха само да бягат рамо до рамо с Краси за около 5 минути и да дадат своя принос за каузата. Хората бяха на най-различни възрасти - от деца до хора надхвърлили 70-те. Сред решилите да вдъхнат кураж на Краси, бяха и някои от децата "сървайвъри", за които се набират средствата.Подкрепиха го и много известни личности и спортисти, сред които алпинистът Боян Петров и боксьорът Кубрат Пулев.
Общият брой на хората, подкрепили кампанията с бягане на втората пътека и даряване, надхвърля200 души за 36 часа.
За цялотовремене е нямало момент, в който пътеката да остане празна.Дори напротив – имаше хора, на които се наложи търпеливо да изчакат 60-90 мин, за да успеят да бягат до Краси. Дори най-тежката част от денонощието – нощните часове, бяха покрити на 100%  отхора от клуб "Бегач". Те се разпределиха през 30-60 мин, за да има винаги придружаващи бегачи с Георгиев през цялата нощ.
Друг голям жест, койтонаправи клубът, бе да удвои даренията, направени от членовете му.Във времето между 23 ч. вечерта до 9:30 сутринта хората от клуб "Бегач" са изминали точно 78,9 км и дарили 1 600 лв.     

Справката от софтуера на пътеката, на която е бягал Краси Георгиев, показва, че той е изминал около246 км за 36 часа бягане.
Според физиотерапевтът Димитрина Сивкова, която се грижи за ултрамаратонеца, за цялото време на предизвикателството той е имал не повече от23 мин.сън, разпределени в две почивки от по 13-15минути всяка. Общо почивките са били 3 за по-дълбоко възстановяване с продължителност 13-15 мин., както и 5 почивки за лек стречинг и кратък масаж от 3 до 5 мин. Това означава, че за 36 часа Краси Георгиев е почивал по-малко от 1 час.

Благотворителното бягане не мина без проблеми.Краси Георгиев имаше стомашно неразположение през цялата нощ, което се оказа и най-тежкият момент.Появиха се и проблеми с едното коляно и стъпалата.

За 36 часа бягане ултрамаратонецът смени над 20 тениски, повече от 10 хавлиени кърпи и 2 чифта маратонки за бягане.
Краси е изключително доволен от постигнатото и най-вече от дарителската кампания, която беше и основна цел. „Бяха много тежки 36 часа, но човек, когато реши нещо, го прави.Най-важното е, че помогнахме на тези малки герои.Аз само бягам, те са героите." каза Краси веднага след като слезе от пътеката.

„Подкрепяйки децата, преборили рака, да бъдат активни, да спортуват и да побеждават, ние показахме, че онкохематологичните заболявания не са смъртна присъда.Надяваме се по този начин да сме дали стимул на повече болни хора и техните близки да имат кураж, да се борят и да правят невъзможното, както стори и Краси с 36-часовото си бягане." – добави Венелина Величкова – един от основните организатори на събитието.

Даренията към банковата сметка на Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания" продължават и след края на бягането. Представители на сдружението споделиха, че имат нужда от съдействие и за други свои дейности като изграждането на възстановителен център край София, за своя дневен център към болница „Царица Йоанна - ИСУЛ”. Краси Георгиев също вече обяви, че това е първата от поредица благотворителни инициативи, с които смята да изпълни годината. Каузите ще бъдат различни, а каква ще бъде следващата идея ултрамаратонецът и екипът му ще обявят скоро.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email