Днес е Еньовден! Здравница става на 10 години!


| Прочетено Прочетено: 2338 пъти | КоменариКоментари: 0



Днес е Еньовден! Здравница става на 10 години!

Българите наричат Еньовден още Средилето или Ден на слънцето, защото съвпада с лятното слънцестоене. От този ден слънцето започва бавно да умира и годината да клони към зимата.

Според народните вярвания днес слънцето "играе" или трепти, когато изгрява, и който стане сутринта рано, за да го види, ще бъде здрав през цялата година.

Народните лечители твърдят, че събраните рано сутрин на Еньовден треви са най-лековите. Набраните билки тази сутрин са за лечение на хора, докато набраните на Гергьовден - за животни.

През тази нощ магическа сила придобиват и водите. Според вярванията, водата в реките и кладенците на този ден е лечебна, защото слънцето се е окъпало в нея.

В Западна България вярват дори в лечебната сила на еньовската роса.

"Здравница" празнува 10 години!


На този ден, преди 10 години, се "роди" Здравница!

Нашият старт беше отбелязан с пресконференция в БТА на тема: "Еньовден - в търсене на съвременния ключ към здравето".

Когато са в Здравница, нашите приятели и съмишленици тръгват от своята болка/заболяване или притеснение/съмнение, намира информация за тях, открива народни рецепти на билкова основа за своя проблем, запознава се с подходящите диети и правилния начин на хранене при различните заболявания, както и с възможностите на билколечението, хомеопатията, които са подходящи за неговата болка.

Стартирахме като информационен портал (www.zdravnitza.com), който дава на своите потребители много информация за алтернативна медицина, заболявания, билки, хранене, диети и много други.

В последствие екипът на Здравница откри собствен стационарен магазин, който предлага огромен набор от продукти за здравето, включително здравословни храни, билки и билкови продукти, хранителни добавки, натурална и лечебна козметика и други.

Заедно със стационарния магазин, екипът на Здравница работи и върху онлайн магазин.

През 2014 год. Здравница стартира нова платформа на онлайн магазина, която дава на нашите клиенти много нови възможности и улеснен начин за поръчки и доставки.

В началото на 2015 год. Здравница започна работа по разширяване на търговската си дейност. От тогава до сега Здравница се превърна в синоним на качество и произход на продуктите за здравето.

В момента Здравница се гордее с над 300 партньорски обекта в цялата страна, които предлагат над 50 здравословни продукта под марка "Здравница".

Благодарим Ви!

Целият екип на Здравница изказва своите искрени благодарности към всички наши потребители, клиенти, партньори, приятели, на многото лекари, психолози, диетолози, на всички, които с труда си, с добрината и вярата в доброто помогнаха Здравница да расте, укрепва и да се развива.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email