Как да се справим с омекналите и увиснали гърди с помощта на природата?


| Прочетено Прочетено: 3549 пъти | КоменариКоментари: 0



Как да се справим с омекналите и увиснали гърди с помощта на природата?

Възможно ли е да стегнем гърдите си без да се подлагаме на различни интервенции, а чрез природни средства? От този въпрос се интересуват все повече жени. Съществуват някой простички начина, с които ще постигнем желания ефект.

Лечение
Общо за засилване на организма.
Сутрин, обед и вечер 15 минути преди ядене се изпива по 1 чашка от 75-100 г отварка от агримония, борови връхчета, орехови листа, росопас, смил и спирея - по 50 г. От тази смес 2 супени лъжици се запарват с 500 г вряща вода; на тих огън се вари още 15 минути и като изстине, се прецежда.

Диета
1. След ядене добре е да се взима по 1 чаена лъжичка сироп от черен бъз (за предпочитане без захар) с 1/4 чаена лъжичка прах от яйчени черупки и след това да се изпият 3 чаени лъжички пресен селски хлебен квас (забъркан преди 4 часа), засилен с по 1 чаена лъжичка копривено и шипково брашно, малко вода и чист пчелен мед или захар да стане гъсто и сладко като боза.

2. Два часа след ядене се изпива 1 чашка от 75 г отварка от исландски лишей 40 г, полски хвощ 50 г, бударица 75 г, обикновена коприва и пача трева - по 100 г. От тази смес 2 пълни супени лъжици се запарват с 500 г вряща вода; на тих огън се вари 10 минути и като изстине, се прецежда.

3. Вечер преди лягане 1-2 вечери подред се прави топла клизма с 1 л. чай от лайка (3 супени лъжици цвят от лайка се запарват с 1 л вряща вода; кисне захлупено 20 минути и се прецежда), а след това само при запек се прави клизма с 1/2 л от същия чай, последвана първата вечер от компрес на гърдите от 4 хасени парчета, натопени в хладка отварка от дъбови кори (5 супени лъжици кори в 1 л вода се варят 30 минути; като изстине, се прецежда), а втората вечер от глинени компреси от печена и счукана на прах хума, разбъркана с хладък оцет, или от сурови листа от прясна зелка; отгоре се слагат вестник и вълнена превръзка. Едновременно се поставя компрес на корема от 4 хасени парчета, натопени в топла отварка от орехови листа (6 листа в 1 л вода се варят 10 минути; като изстине, се прецежда); отгоре се слагат вестник и вълнен пояс. Главата се налага с „шапка" от тензух, напълнена с хладък пресен селски хлебен квас (забъркан преди 4 часа), засилен със 7-10 супени лъжици сурови диви кестени, настъргани с корите (а при липса на кестени с толкова супени лъжици млади и пресни корени от полски бъзак, счукани на каша); държат се цяла нощ.

4. Сутрин. Още с отварянето на очите се прави сух четков масаж на цялото тяло за 5 минути и от дълбоко вдишване с бавно издишване. Повтарят се преди обяд и вечеря. След това на гърдите се поставят кърпички, намазани с малко смес от 30 г несолена свинска мас и 10 г печена стипца, или мушама от хаваджива, или пък т. нар. дневна мушама; отгоре се слагат маслена хартия и сутиен. Държат се до вечерта.

Важни добавки
Добре е жената да си прави сутрин, обед и вечер за по 2-3 минути сух четков масаж на гърдите, и то винаги в кръг, за да се запази и затвърди формата на гърдите.

Добре е жената да се приучи в свободното си време да дъвче чиста бяла дъвка (сакъз), защото това дава красива линия на шията и бюста.

Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Стягащ крем за бюст

прочети още Какво означава „перфектно тяло”?

прочети още Малките гърди – това е голяма гордост












Акценти от Здравница



Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Всяко семейство, всяка връзка, по своята същност са едно малко и уникално общество и като всяко общество; има своите периоди на трудности, проблеми и кризи....още

Как да установите дали страдате от бърнаут?

Как да установите дали страдате от бърнаут?

В работата, във взаимоотношенията, в любовта, раздаващите ресурсите и енергията си навред, хора са изложени на висок риск от емоционално, психическо, а при неглижиране на симптомите - и физическо "прегаряне"....още

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Чувстваме се настинали, с дрезгав глас, втриса ни... Кога да пием само чай, кога да правим инхалации и гаргари, кога вана за краката?...още

Седемте чакри: Седем точки на силата

Седемте чакри: Седем точки на силата

Според йога освен материалните органи на нервната система, съществува и енергийна система. Тя е аналогична по своята система и по функциите си на нервната....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Какаово масло за равномерен тен Какаово масло за равномерен тен

Сурово, 100% натурално какаово масло! Какаовото масло подпомага почерняването на кожата, като й придава здравословен и равномерен тен....


Цена: 14.00 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email