Джинджифил против повръщане при бременност


| Прочетено Прочетено: 2667 пъти | КоменариКоментари: 0



Джинджифил против повръщане при бременност

В Китай смятат бременността за нормален и естествен етап от живота на жената, която трябва да следва определени правила. Според китайската традиция всичко, което бремененната прави, вижда, изживява и усеща повлиява на плода. Затова бъдещата майка говори на бебето си, чете подходящи книги, слуша музика и си масажира корема.Тя не избухва и не изпада в тъжни настроения. В началото на бременността си тя си почива, не вдига тежко и се храни правилно. Почти няма бременност, която да не започва с гадене.

На някои жени им е зле само след ставане сутрин. При други миризмата на определена храна предизвиква гадене. При трети гаденето се влошава в хода на деня. А много жени се чувстват неразпложени през целия ден. При доста бременни това неразположение отминава след първите 3 месеца, а други се измъчват през цялата бременност.

Гаденето се дължи на блокиране на енергията чи в стомаха, така че тя не може да тече в нормалната си посока надолу и вместо това се вдига нагоре. Причините за блокиране на енергията чи са разнообразни: хапване на студени и замразени храни, пиене на студени течности,притеснения, претоварване, изтощение, емоционален стрес.Изключително важно е през бременността да положим усилия да нормализираме и уравновесим този поток доколкото е възможно като променим хранителните си навици, почиваме повече, не се претоварваме психични и не допускаме натрапчиви мисли. Добре  е да се намали количеството на преработените храни.

Джинджифилът е много полезна билка за лечение на гаденето.  Може да си направите чай от пресен джинджифил, мента и мед, или от пресен джинджифил и портокалова кора.

Чай от джинджифил и мента (8 порции):
взема се 2.5 см. резен от пресен джинджифил, обелен и настърган, 5 листа от прясна мента, 4 ч.ч вряла вода, мед на вкус. Сложете джинджифила и ментата в съда за чай, залейте ги с врялата вода. Захлупете . Дръжте 3-5 мин. После подсладете с мед.

Чай от джинджифил и портокал (8 порции):
взема се 2.5 см. резен от пресен джинджифил, обелен и настърган, ½ ч.л. настъргана портокалова кора, 4 ч.ч вряла вода, мед на вкус. Сложете джинджифила и портокаловата кора в съда за чай, залейте ги с врялата вода. Захлупете . Дръжте 3-4 мин. После подсладете с мед.

Друга възможност е да нарежете пресен джинджифил на кръгчета с дебелина около 4 см. Залепете го от вътрешната страна на китките и на пъпа си, съветва д-р Сяолан Джао в книгата си „Лунна пътека във водата”. Това са същите акупунктурни точки против гадене за които са предназначени лепенките против морска болест.

Друг начин за използване на джинджифила в случая е да приготвите джинджифилов ориз.

Рецептата е за 1 порция:
1 голям пресен корен от джинджифил, 1 ч.ч ориз. Обелете джинджифила и го нарежете едро. Сложете го в купа и го намачкайте с ръчен пасатор. Прехвърлете го в тензух и изтискайте сока в купата. Трябва да получите около 1 ч.л. джинджифилов сок. Сложете ориза в тиган на слаб огън, напръскайте с джинджифилов сок и запържете до пожълтяване около 5 мин. Дъвчете този ориз за облекчаване на гаденето.

По време на бременност е добре бременната да се храни още с яйца, стафиди, орехи, сушени плодове, спанак и други листни зеленчуци,  както и храни, богати на фибри. Китайските специалисти препоръчват още да се хапва и кедрови ядки с мед: Вземате 1 ч. кедрови ядки и мед. Сложете ядките в буркан с капак, изсипете толкова мед, че да ги покрие. Захлупете с капак и приберете буркана на тъмно за 14 дни. Вземайте по 1 лъжичка от тях всеки ден.

Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Джинджифил, Здравница - 50 гр.

разгледай и поръчай Джинджифил, захаросан, на резени, Здравница, 100 гр.

разгледай и поръчай Здравословни продукти с джинджифил

прочети още Джинджифил - природният афродизиак

прочети още Джинджифил срещу високия холестерол, при гадене при бременност и след химиотерапия

прочети още Джинджифилово вино - лечебният еликсир. За какво помага и как да го приготвим?

прочети още Джинджифилът - хавайската билка

прочети още Вълшебна комбинация: Сок от ананас и джинджифил. За какво помага?

прочети още Седем здравословни ползи от джинджифила, за които трябва да знаем

прочети още Джинджифилът - природният аспирин












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email